06 toukokuuta 2014

Trailerin renkaat on loppu

Siirtovaiheessa jo huomasin, ettei renkaat kestä vuosia. Onneksi ne kuitenkin kestivät kuljetuksen Närpiössä eli noin pari kilometriä. Vanteet ja akselisto ovat olleet jo aikoinaan vanhat ja käytännössä lukkovanteet olivat tiensä päässä. Jyväskylässä paikallinen rengasliike purki vanhat lukkovanteet. Trailerin akselistona on Volvon akseli, jossa keskireikä on 220 mm ja pultteja 10 kpl.



Vanteet purettiin, hiekkapuhallettiin ja maalattiin. Renkaiden D20 x 10 asennusvaiheessa löytyi sitten murtuma vanteen reunasta eli projekti ei mennyt ihan "putkeen". Lisäksi uudet vanhat renkaat rutisivat pahaenteisesti.


Sitten metsästettiin uusia vanteita, jotka löytyivät Paussulta Jyväskylästä. Käytännössä vanhan vanteen keskiö polttoleikataan ja asennetaan nykyisen standardin vanteeseen. Koko tulee olemaan 22.5 x 315/70 joka on kantavuudeltaan parempi ja lisäksi tubeless-vanne. Palataan tähän kunhan päästään hommaan käsiksi.

Tätä ennen veneeseen asennettiin keulapotkuri, joka taas löytyi Helsingin venemessuilta. Asiantunteva Jyväs-Marinen henkilökunta avusti valinnassa ja pyysi odottamaan messutarjouksia. Kannatti.

Ei kommentteja: