21 maaliskuuta 2021

Potkuriakselin asennus

 Nyt kun moottori on ollut jo hetken paikallaan, niin päästään asentelemaan potkuriakseli, joustokytkin, kumilaakeri potkurin päähän ja akselitiiviste vannasputken päähän. Vannasputki on 3" putkea ja siihen löytyi Vetuksen listalta sopiva akselitiiviste. Vannasputken toisessa päässä kumilaakeri oli helppo valita. 


Kumilaakeri, jonka ulkopinta on pronssia, asennettiin pienen säädön jälkeen paikalleen, Venettä on maalattu ainakin kahteen kertaan ja siksi vannasputken sisällä oli liikaa maalia. Käytännössä tämä piti hioa pois. Sen jälkeen kumilaakeri meni helposti paikalleen.


Toisessa päässä taas potkuriakselin kiilat tuottivat ongelmia. Kiila oli tiukassa, mutta facebookin venerakennusryhmästä löytyi todella nopeasti ammattitaitoista neuvoa. Kiila lähtee todella helposti napauttamalla pistepuikolla kiilaa viistosti ylöspäin.


Tämän jälkeen vannasputken akselitiiviste oli helppo ujuttaa paikalleen. 


Vannasputkeen kiinni kahdella klemmarilla.


Akselitiiviste samoin kahdella klemmarilla kiinni. Akselitiivisteen koodi: ZWB50A


Joustokytkin on saanut uuden maalipinnan eli hiekkapuhallus ja maalaus saa vanhan näyttämään uudelta. Kiinnitys lukkomutterilla ja reippaalla kiristyksellä. Momenttia en mitannut.


Moottoria jouduin säätämään hieman alemmaksi, mutta linjausta ei tässä vaiheessa ole vielä tehty. Se onkin seuraava homma, jonka Autosähkötyö Ahonen tulee tekemään.









Ei kommentteja: