15 heinäkuuta 2015

Veneen ikkunan kehysten liimaaminen runkoon

Pitkän hakemisen jälkeen sain hommattua liimat sekä kehysten että ikkunoiden liimaamiseen veneen runkoon. Rakenteellisesti veneen rungossa on vain aukot ja edellinen tekijä on tehnyt rosterista eli RST:stä sopivat kehykset ikkunoille. Aikaisemmin jo mainitsinkin, että päätin käyttää akryliä ikkunamateriaalina.

Sika Finland osoittautui hyväksi paikaksi, kun haluaa tietää millä ja miten liimataan eri materiaalit kiinni toisiinsa. Oletin, että saan heiltä ylimalkaisen vastauksen. Olin väärässä. Yrityksen asiantuntija piti puhelimen kautta minulle noin puolen tunnin luennon ja halusi ihan oikeasti perehtyä asiaan. Voisin sanoa, että harvoin saan näin hyvää palvelua. Sikan sivuilta löytyy hyvin tarkat ohjeet aktivaattorin, primerin ja liiman käyttöön ja ne löytyvät tästä.

Aluksi rungon pintaan maalarinteipillä rajataan primeroitava alue.
Tämä alue karhennetaan ohjeen mukaan.
Levitetään aktivaattori.
Odotetaan ja käsitellään primerilla. 

Kun pinta on primeroitu poitetaan teipit.
Odotetaan.

Odotteluiden lomassa voi käsitellä kehyksen.
Laitoin käsitellylle kehykselle liiman ja toinen vaihtoehto on levittää se veneen runkoon. 
Itse asiassa liiman pursottaminen runkoon toimi paremmin. 
Samalla liimailin kumista tehdyt tukipalat, jolla kehys jää 2 mm irti veneen rungosta.


Keys asetettiin oikeaan kohtaan.
Kuvassa on muutama puupuristin, jotka kiristettiin tukipalojen kohdalta.


Puristimet poistetaan noin 24 tunnin kuluttua. Liima jää joustavaksi ja antaa elämisvaran sekä rungolle, kehykselle ja sitten myös ikkunoille. Reunat kierretään vielä valkoisella tiivistemassalla.


1 kommentti:

Unknown kirjoitti...

Ei ollenkaan hullumman mallinen rojekti teillä siellä. Osui ruudulle kaikkea muuta selaillessa. Täällä vähän samankaltaista vaivaa.... www.rautaprojekti.suntuubi.com