26 syyskuuta 2016

Veneen kaiteet ja ikkunat

Veneen ulkopuolinen rakenne alkaa pikku hiljaa muotoutumaan. Edellinen omistaja on tehnyt jälleen kerran hienoa työtä ja kaiteiden rakentaminen onnistui helposti. Hieman hankaluuksia aiheutui kaiteen kiinnitysputkien asentamisessa oikeille paikoille. Lähes kaikki putket olivat eri kulmaan muokattuja ja niille oli hankala löytää oikeaa paikkaa. Jokainen putki on hitsattu todennäköisesti jigissä oikeaan kulmaan.

Kaiteen päälle tulee vielä kaidepuu, joka ruuvataan alhaalta kiinni.

Etupuolelle tulee vielä lisäkaiteet, jotka kiinnitetään kaiteen päähän

Jokainen putki on kiinnitetty kolmella uppokantaruuvilla.

Yläpäässä on myös uppokantaruuvi.

Kaiteen väri on vielä mietinnässä. Nykyinen väri on hyvin lähelle samaa kuin veneen rungon väri. Ajatuksena on maalata kaiteet tummemmaksi. Väri tulee olemaan todennäköisesti vihreä eli ei siis sininen, joka on hyvin tuttu väri venemaailmassa.

Ikkunan saumaus veneen runkoon.

Ikkunoiden kiinnitys veneen runkoon on tehty hieman eri tavoin kuin normaalisti. Kehykset liimattiin syksyllä runkoon ja keväällä saumattiin sekä runko että ikkuna kehykseen. Käytännössä tämän pitäisi olla tiivis rakenne, mutta kesällä yhden ikkunan sauma vuoti vettä sisälle. Saumassa oli hyvin pieni reikä, joka johti vettä sisään. Rakenne ei ole mitenkään helppo purkaa eli katsotaan mitä tästä tulee.

Saumauksessa pinnat puhdistettiin rasvasta ja saumaan pursotettiin 3-4 mm levyinen liimasauma. Sauman päälle ruiskutettiin saippuavettä ja sauma viimeisteltiin sormella pyyhäisemällä. Tulee yllättävän siisti, kun kaikki menee hyvin. Aina ei tietysti tässäkään voi voittaa.....

Saippuavettä sauman siistimiseen.

Talvi alkaa lähestymään ja rakentamiseen ulkopuolella tulee tauko. Syksyllä on tarkoitus rakentaa veneen päälle pressukate, joka pitää veneen vähälumisena... toivottavasti. Talven aikana on tarkoitus käydä sisätiloja tarkemmin läpi. Moottorin asentaminen paikalleen menee kevääseen ja se tehdään vasta kun runkoon on puhallettu eriste. Ennen eristettä taas on tehtävä ikkunoiden kehykset sisäpuolelle ja suojattava ikkunat roiskeilta. Voi kun tietäisi oikean järjestyksen eri projektin vaiheisiin.


Ei kommentteja: