04 elokuuta 2017

Veneen ikkunat sisäpuolelta

Veneen ikkunoiden sisäpuolisten osien rakentaminen alkoi. Koko kesä on mennyt muissa jutuissa, mutta viimeisellä kesälomaviikolla on viimeistään aloitettava. Ulkopuolelta kesän aikana löytyi pari uutta vuotokohtaa, joista sateella tippui vettä veneen sisään. Onneksi syksyllä ei ehtinyt rakentamaan katosta veneen päälle. Katoksen alla vuotokohdat olisi jäänyt huomaamatta.

Sisäpuolelle tein jokaisen ikkunan ympärille runkorakenteet. Rungot sahailin 4" laudasta, joka oli lehtikuusta. Joku jossain on kertonut, että se kestäisi parhaiten rakenteissa. Jokainen puu liimattiin 3 mm saumalla runkoon. Pinnat käsiteltiin Sikan primerilla (musta) ja puulle en laittanut mitään. Paksulla liimasaumalla koko puu on kauttaaltaan liimattuna runkoon. Liiman kuivumisen ajaksi teippailin puut runkoon. Liimasauma kyllä tuntui pitävän puut paikallaan.

Puut ovat 25 - 30 mm etäisyydellä ikkunan ulkopuolisesta liimasaumasta.

Kuvassa liimattu ikkunan sisäpuoli.

Kunhan kaikki ikkunat on kierretty, niin veneen lämpöeristäminen voi alkaa. Sitä ennen ikkunat, läpiviennit ja kaikki mitkä eivät tarvitse eristettä pitää suojata. Ikkunoiden päälle käy hyvin normirakennuksilla käytettävä suojamuovi.

Suojamuovi on nitojalla kiinnitetty runkopuihin.



Ei kommentteja: